Starostlivosť o záhradu
Pri nákupe nad 100€ doprava zdarma!

DEMIŽÓN 5L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 5L-PLAST.OBAL


8.50€
7.08€
Dostupné
DEMIŽÓN 10L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 10L-PLAST.OBAL Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


12.95€
10.79€
Dostupné
DEMIŽÓN 15L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 15L-PLAST.OBAL. Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


16.95€
14.13€
Dostupné
DEMIŽÓN 20L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 20L-PLAST.OBAL. Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


19.50€
16.25€
Dostupné
DEMIŽÓN 25L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 25L-PLAST.OBAL. Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


23.10€
19.25€
Dostupné
DEMIŽÓN 34L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 34L-PLAST.OBAL. Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


26.50€
22.08€
Dostupné
DEMIŽÓN 54L-PLAST.OBAL

DEMIŽÓN 54L-PLAST.OBAL. Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


39.90€
33.25€
Dostupné
DEMIŽÓN 1/3 PLAST +MECH.UZÁV. 5L

DEMIŽÓN 1/3 PLAST +MECH.UZÁV. 5L. Sklenený demižón v plastovom obale na uskladenenie vín, muštov a liehovín.


5.70€
4.75€
Dostupné
HADICA VÍNNA 200CM-PRIESVITNÁ

HADICA VÍNNA 200CM-PRIESVITNÁ


2.80€
2.33€
Dostupné
HADICA VÍNNA 150CM-ČERVENÁ

HADICA VÍNNA 150CM-ČERVENÁ.


3.90€
3.25€
Dostupné
VÍNNE KVASINKY- 10G

VÍNNE KVASINKY- 10G. Kvasná teplota 12 – 34 °C. Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu. dávkovanie: 10-20 g/50 l balenie: 10 g


0.80€
0.67€
Dostupné
VÍNNE KVASINKY- CHLADNOMILNÉ

VINNE KVASINKY- CHLADNOMILNÉ. Kvasná teplota 8 – 15 °C. Účinnosť do 13,5 obj. % alkoholu. dávkovanie: 10-20 g/50 l balenie: 10 g


0.97€
0.81€
Dostupné
ŽIVNÁ SOĽ NA 50L

ŽIVNÁ SOĽ NA 50L. Živná soľ 10 g Komplexné čiridlo na maximálne stimulovanie rastu a rozmnožovanie kvasiniek v mušte. Aktivuje fermentačný proces – naštartovanie kvasenia. dávkovanie: 10 g / 50 l balenie: 10 g / podľa potreby


0.60€
0.50€
Dostupné
SÍRNE KNOTY-250G

SÍRNE KNOTY-250G. Charakteristika produktu Používa sa v pivničných hospodárstvach na sírenie prázdnych sudov a na dezinfikáciu vzduchu a stien pivníc. Síra je dôležitým prostriedkom ošetrovania muštu a vína. Sírením sa dá krátkodobo zamedziť kvaseniu muštu. Vo víne zamedzuje pôsobenie a rozmnožovanie škodlivých mikroorganizmov. Zapálením sírneho knôtu vznikne kysličník siričitý, ktorý sa vo víne premení na kyselinu siričitú. Jeden plát sírneho knôtu postačuje na sírenie suda s objemom 1 hl. Zvoľte potrebný počet plátov podľa objemu suda. Zapáľte knôt vo vrchnej časti, vložte do suda, uzavrite zátkou tak, aby konce drôtu trčali vonku. Po 24 hodinách vyberte drôt zo suda tak, aby zbytky knôtu ostali neporušené. Ak síra na knôte úplne nezhorela, treba postup zopakovať. Pri ošetrovaní miestnosti treba knôty zavesiť do voľného priestoru v bezpečnej vzdialenosti od horľavých predmetov a zapáliť. Miestnosť treba po zapálení ihneď opustiť a dobre uzatvoriť. Po 2 hodinách ju dobre vyvetrajte. Pozor, oxid siričitý, ktorý sa vytvára, pri horení, je jedovatý!!! Spôsobuje popáleniny a poleptanie.


2.30€
1.92€
Dostupné
KVASNÝ UZÁVER-PLASTOVÝ 1KS

KVASNÝ UZÁVER-PLASTOVÝ 1KS.


1.05€
0.88€
Dostupné
TÜKRÖS NA ČÍRENIE VÍNA

TÜKRÖS NA ČÍRENIE VÍNA. Minerálny čírič vína Tükrös obsahuje zmes minerálov vulkanického pôvodu, ktoré víno nielen dokonale vyčistia, ale aj obohatia o biologicky dôležité stopové prvky. Prednosti použitia pozostáva výlučne z prírodných látok, dá sa použiť kedykoĽvek podľa potreby je vhodný na čírenie bieleho aj červeného vína dokonale odstraňuje organické aj anorganické nečistoty z vína (zbytky z bobúľ, stopiek, pozostatky z postrekov a z ovzdušia) pri pridaní do muštu sa víno po vykvasení vyčistí oveľa rýchlejšie slúži aj na predch dzanie vínnych vád a chorôb - horeuvedené nečistoty vo víne sú jednou z najčastejších príčin vínnych vád a chorôb chuťové a aromatické vlastnosti vína sa nemenia, ba Tükrös ich zvýrazňuje skompresuje spodok vína z celkového objemu na 4-5 % je vhodný aj na čírenie ovocných štiav a sirupov podporuje stabilitu vína, preto je vhodného použiť napr. aj pred fľaškovaním je zdraviu neškodný a preto v súrnych prípadoch sa dá víno konzumovať aj počas čírenia priemern doba čírenia je 10 dní - u sladkých vín viacej príprava číriaceho roztoku na 100j vína: 60-80g prípravku


4.35€
3.63€
Dostupné
DVOJSIRIČITAN DRASELNÝ BORKÉN 100G

DVOJSIRIČITAN DRASELNÝ BORKÉN. Dvojsiričitan draselný Borkén na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny. Charakteristika produktu Dvojsiričitan draselný Borkén na sírenie muštu a vína a na nakladanie zeleniny . Dávkovanie 1. Na sírenie muštu zo zdravého hrozna - 10g /100 litrov. 2. Na sírenie muštu z mierne nahnitého hrozna - 15g/100 litrov. 3. Na sírenie muštu z hnilého hrozna - 30g/100 litrov. 4. Na zomleté hrozno pred začiatkom kvasenia červeného vína - 20g/100 litrov. 5. Na týždenné konzervovaie muštu v chladnom počasí - 40g/100 litrov. 6. Pri stáčaní vína: slabé sírenie - 10g/100 litrov. stredné sírenie - 20g/100 litrov. silné sírenie - 30g/100 litrov. 7. Na liečenie niektorých chorôb a na odstránenie vád vína podľa druhu a stupňa choroby - 20-40g/100 litrov. 8. Na nakladanú zeleninu - 5g/100 litrov. Prášok dvojsiričitanu draselného rozpustíme v primeranom množstve vína (muštu) a roztok nalejeme do suda. Skladujte v suchu, tme. Sáčok po otvorení dobre uzavrite a vytlačte z neho čo najviac vzduchu.


1.15€
0.96€
Dostupné
LIEHOMER 100 STUPŇOV

LIEHOMER 100 STUPŇOV. Návod na použitie liehomeru: Destilát sa odoberie do sklenenej odbernej nádoby (valca) v patričnom množstve a vloží sa doňho liehomer tak, aby voľne plával- na stupnici odpočítame objemové % liehu na menisku hladiny pri 20 stupňoc C. Po skončení merania liehomer opláchneme vodou a osušený uschováme.


6.85€
5.71€
Dostupné
MUŠTOMER STN

MUŠTOMER STN. Návod na použitie muštomeru: Vzorka révového muštu sa naberie do nádoby, najlepšie sklenenej, do ktorej sa vloží muštomer. Množstvo muštu musí byť také, aby muštomer voľne plával. Nameraná hodnota sa zistí na stupnici muštomeru v bode, kde sa rovnovážna línia povrchu tekutiny(muštu) dotýka stopky muštomeru a ukazuje hodnotu na jej stupnici. Stupnica je vymedzená v rozpätí od 8-26 STN a udáva obsah cukru v priestorových (litrových) %, čiže 1 STN= 1Kg cukru na 1 hektoliter muštu pri teplote 17,5 stupňa C. Odčíta sa na menisku. Docukrovanie révového muštu: Biele stolové víno sa v tom prípade docukruje bežne na 21. Červené vína sa z pravidla docukrujú na 22-22,5. Výnimka robí pravidlo. Kto chce sladšie a silnejšie červené víno, docukrí sa na 23. V praxi- keď už máme zistené, koľko treba docukriť, docukruje sa tak, že sa naberie do osobitnej nádoby primerané množstvo muštu, dá sa doň vopred vypočítané množstvo cukru, rozmieša sa, aby sa cukor riadne rozpustil. Potom sa vleje do meraného muštu. Ak meraný mušt počas merania nemá potrebnú teplotu 17,5 stupňov C, treba časť muštu mierne prihriať a zmiešať s ostatným. Po použití je treba muštomer opláchnuť teplou vodou, osušiť a uložiť do obalu.


6.30€
5.25€
Dostupné
CUKROMER-STN

CUKROMER-STN. Cukromer (ľudovo nazývaný kvasomer) pri 20 stupňov C- v domácnosti používame pri zisťovaní vykvaseného ovocia, napr. jabĺk, hrušiek a podobne. Po naložení ovocia do suda, účinok zákvasu(tekutiny), môžeme sledovať pomocou cukromeru, približne po dvoch mesiacoch. Kvasená tekutina sa nám bude postupne blížiť k hornej časti cukromeru. Ak meraný roztok po sledovanom čase ukáže na cukromere približne 3- 2, je zákvas vhodný k použitiu na spracovanie v liehovare. Ďaľším vykvasovaním na hodnotu 0 , môže roztok úplne stratiť hodnotu. Ak robíme cukrový roztok, tak do 10 litrov vody dávame 1Kg cukru , tzn., že nám roztok ukáže 10. Pri 2Kg cukru nám cukromer ukáže 20 cukromerových. To znamená, že každý jeden stupeň na cukromere ukazuje v malom množstve 10dkg cukru


6.70€
5.58€
Dostupné
DEMA Refraktometer

DEMA Refraktometer na meranie cukornatosti 0-32% Brix. Praktický refraktometer, ktorý slúži na meranie cukornatosti a dužinatosti v ovocí a víne. Ukazovateľ je v percentuálnej stupnici a displej je dobre čitateľný. Refraktometer s možnosťou kalibrácie, pipetou slúžiacou na privedenie kvapaliny, mini skrutkovačom slúžiacim ku kalibrácií. Priemer rúčky: 25 mm Plocha skúmavky: 40 x 13 mm Presnosť: ± 0,2% Rozmery (DxØ): 17,5 x 4 cm Hmotnosť: 140 g


35.00€
29.17€
Dostupné